posted by | on nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Populariteit bewakingscamera groeit

Telegraaf – za 30 jun 2012, 07:00

MALMÖ –  Privacyzorgen remmen de groei van bewakingscamera’s maar niet af. Marktleider in internetbewaking Axis boekt al tien jaar onafgebroken stijgende omzetten en ook concurrenten Bosch, Panasonic en Pelco hangen steden vol met tienduizenden camera’s.

De nieuwe generatie met hittezoekers en vlijmscherpe camerabeelden zal twijfelende winkeliers en banken over de streep trekken, verwacht marktonderzoeker IMS. „De kwaliteit van hun iPhone-schermpje willen ondernemers ook als camerascherm in hun winkel.”

Het is dringen tussen de nieuwelingen in het Axis-hoofdkantoor in het Zweedse Lund, waar de camerabeveiliger in 1984 naast telecomreus Ericsson begon. Axis neemt dit jaar 23% meer personeel aan. Ook Nederlanders worden naar Lund gevlogen voor hun training.

Axis levert draadloze camerabewaking via internet en gesloten netwerken voor luchthavens, voetbalstadions en sigarenwinkel. De bedrijfsomzet groeit al drie jaar 30 tot 35%, nu omgerekend €400 miljoen. „Deze markt is bovendien niet volgroeid”, zegt bestuursvoorzitter Ray Mauritsson.

Welkom!

Like ons op facebook en blijf op de hoogte van acties en nieuwtjes!