Effectieve opvolging bij overval, inbraak of brand

Bekijk nu onze speciale site over Live View: www.overvalpreventie.com

U staat er niet alleen voor!

Overvallen zijn een groot probleem. De daders zijn tegenwoordig steeds geweldadiger en plegen op steeds jongere leeftijd een overval. Steeds vaker wordt een overval een ‘beginnersdelict’ en is er sprake van verschuiving naar minder voor de hand liggende branches doordat banken en juweliers tegewoordig zeer goed beveiligd zijn. Overvallen worden vaak vanuit een impuls en om een kleinere buit uitgevoerd.

Om deze trend te keren, is de politie sterk afhankelijk van heterdaad aanhoudingen. Achteraf opsporen is omslachtiger en kost veel meer tijd en geld. Daarnaast is de pakkans veel kleiner. De meeste aanhoudingen vinden nu al plaats op basis van heterdaad. De politie zet dan ook zoveel mogelijk in op het vergroten van heterdaadkracht. Voor het doel is door de Minister van Veiligheid en Justitie aan de Raad van Korpschefs opdracht gegeven voor de landelijke uitrol van het programma Live View.

Wat is Live View

Live View is een netwerk waar alle meldkamers van politie, brandweer en ambulance op zijn aangesloten en waar particuliere alarmcentrales zich kunnen aansluiten om direct alarmmeldingen en videobeelden door te zetten. Het doel is de heterdaadkracht te vergroten door zeer snel en gedetailleerd informatie en beelden van een overval of inbraak aan de politie te verstrekken.

De alarmcntrale van Securitas Alert Services is verbonden aan het netwerk van Live View van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) in Driebergen. Hierdoor zijn wij in staat om live beelden van een overval, inbraak of brand maar de gemeenschappelijke meldkamer van de politie, brandweer en ambulance in de betreffende regio door te zetten.

Live View moet ervoor zorgen dat politie sneller en gerichter in actie kan komen, maar ook dat het aantal valse alarmen afneemt.

View Alert

Met View Alert ontvangt u een professioneel camerasysteem dat voldoet aan de eisen voor het doormelden van de beelden naar de gemeenschappelijke meldkamer. Dit camerasysteem bestaat uit 3 camera’s, een digitale videorecorder, een alarmpaneel met kiezer en 3 draadloze noodknoppen, inclusief de aansluiting op onze alarmcentrale en de doormelding van de beelden naar de gemeenschappelijke meldkamer. Het pakket kan worden uitgebreid met een buitencamera.

Pro Camerabewaking kan u aanmelden voor View Alert en de gehele installatie verzorgen van A tot Z! Neem nu contact met ons op voor meer informatie.

Heeft u nog vragen?

wij staan u graag te woord via mail of telefoon

040-2029554

Welkom!

Like ons op facebook en blijf op de hoogte van acties en nieuwtjes!